joi, 12 februarie 2015

Din rahat dulceață nu faci, dar poți să scurgi apă și energie.

A fost reinventată toaleta. O micuță făbricuță a fost creată cu ajutorul Fundației Bill Gates care este destinată pentru reciclarea deșeurilor reziduale, îndeosebi deșeurilor fecale umane.

Omniprocesorul (astfel este numită invenția) este gândit ca o metodă de separare a nămolului în electricitate, apă potabilă și pământ , având ca:

 - Scop - păstrarea deșeurile umane reziduale departe de apele potabile;

- Principiu - deșeurile unui om este comaora altui om.



Procesul este destul de simplu:

Deșeurile reziduale (lichide sau solide) sunt trecute pe o bandă rulantă într-un tub înfierbântat cu curent electric (numit fierbător) în care fierbe materialul până la evaporarea totală a apei. Aburii care rezultă de la fierberea materialului, sunt aburi sub presiune  care nimerind într-un generator, sunt transformați în curent electric care este folosit pentru lucru Omniprocesorului, iar surplusul este livrat în sistemul electric pentru comunitate.

Aburii care rezultă de la evaporarea apei sunt răciți și transformați în apă potabilă. (Interesant! Nu este cumva rachiu din rahat).



Acest sistem a fost gândit pentru statele în curs de dezvoltare și urmează a fi implementat ca proiect pilot în Dakar (Senegal).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu