duminică, 3 august 2014

VIDEO// Toată China ”băgată” pe un singur site.

Atunci când vine vorba de chinezi, nimic nu trebuie să te surprindă. Pe lângă faptul că însăși China este printre cele mai mari piețe mondiale, chinezii au creat deja și o piață virtuală, un site comercial numit Alibaba care depozitează toate ”comorile” chinezești.

Site-ul Alibaba este un site de genul eBay și Google la un loc, destinat pentru profesioniști. La un capăt de fir se află fabricile chinezești și la celălalt capăt cumpărătorii occidentali. Alibaba cuprinde 37 mln de fabrici chinezești și companii partenere având 12 mii de angajați care zilnic interceptează milioane de apeluri de la cumpărătorii străini.

Site-ul în sine nu este o noutate, însă datorită lui, pe piețele noastre găsim produse MADE IN CHINA, datorită lui mulți români și-au deschis mici afaceri cu produse chinezești, fără intermediari, fără costuri suplimentare pentru deplasări. Datorită acestui site toată lumea știe CE PRODUCE CHINA.

Dacă un prieten din străinătate mă întreabă: CE PRODUCE ROMÂNIA? Sincer, nu știu ce să-i răspund pentru că nu cunosc detalii.  E mult mai ușor să-i spun ce produce China. :)

Mi-ar plăcea dacă și România ar avea un astfel de site integrat care să cuprindă toate produsele românești, să fie afișate prețurile și adresa producătorului. Să luăm spre exemplu un site de publicitate din România - Tocmai.ro (ca exemplu) pentru că este cel mai serios site de publicitate de la noi, aș fi încântat dacă în dreapta logo-ului tocmai.ro să fie și logo-ul MADE IN ROMANIA. Acolo produsele să fie afișate în cele mai mici detalii la fel ca la Alibaba.com (să copiem și noi ceva de la chinezi), să fie promovat în străinătate tot ce produce România, nu doar companiile românești care plătesc pentru publicitate, ci toate fără excepție. Este adevărat că pe tocmai.ro sunt și produse românești  doar că ele sunt ”înghițite” de o sumedenie de alte produse cu care este încărcat site-ul românesc: 16 mii de categorii de produse, 400 mii de companii, 1mln 300 mii de persoane. http://www.tocmai.ro/anunturi/romania.html 

Atunci, dacă prietenul meu străin mă va întreba CE PRODUCE ROMÂNIA? n-am să-i răspund nimic, am să-i trimit cu mândrie link-ul și îl voi lăsa să aleagă singur.

Mai jos găsiți video și traducerea în format text


Alibaba este un site de genul Ebay și Google la un loc destinat pentru profesioniști. La un capăt de fir se află fabricile chinezești și la celălalt capăt cumpărătorii occidentali. Aceasta este sediul principal a site-ului. O arhitectură avangartă, cu o atmosfera unui campus studențesc, peste tot doar tineri. Suntem în China dar avem impresia că ne aflăm în California. Putem face căuta de acasă. Spre exemplu, eu sunt un vânzător de ventilatoare din Franța, fac un singur click și voila. Acest ventilator este bunișor, producătorul chinez îl vinde la doar 5 euro/bucata, însă comanda minimă este de 2500 de bucăți. Alibaba a fost creat cu 15 ani în urmă de la zero de un profesor sărac de engleză și prietenii lui. ” Alibaba a fost fondat în 1999, în apartamentul meu de către mine și încă 17 oameni cu scopul de a recomanda companiilor mici și mijlocii din întrega lume servicii online de import și export. Credem că buissness-ul mic și mijlociu poate schimba nu doar China ci și întreaga lume”. Fiți pregătiți pentru cifre impresionante. Alibaba cuprinde 37 mln de fabrici chinezești și companii partenere având 12 mii de angajați zilnic procesând milioane de conectări. Mai mult decât atât, ei au angajat o americancă pentru a răspunde la întrebările jurnaliștilor. Spre exemplu, dacă sunteți cumpărător din Franța și sunteți în căutare de marfă atunci sunteți nevoit să veniți personal la târgurile din Hong-Kong ceea ce este inadmisibil și neprofitabil pentru buissness-ul mic și mijlociu. Când vorbim la concret despre China atunci această țară are mare potențial, tot mai mulți oameni au acces la internet, ei pot începe propria afacere conectându-se cu piața internațională.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu